Programma
Ordening smartengeld: overbodig of onmisbaar?
Afgelopen edities
Met de nieuwe wetgeving is de rekenmethode gewijzigd. Hoe gaan we hiermee om?
Over de betaalbaarheid en de rol van herstelgerichte dienstverlening.
Is het heilige huisje BGK toe aan een grondige verbouwing?
Is schadevergoeding voor langere perioden wel redelijk?
De rekenrente is linksom of rechtsom voer voor discussie. Wat is de juiste benadering?
Deze aflevering van LetselLab zal live uitgezonden worden tijdens de Themadag Personenschade over niet-aangeboren hersenletsel. Op deze dag bespreken we de stand van zaken wat behandelen en zorg betreft en hoe we het beste omgaan met diverse omstandigheden bij NAH in de praktijk.
In ons streven naar effectieve schadebehandeling is het belangrijk om de impact van interculturele aspecten te erkennen. Als behandelaars van (letsel)schadezaken is het onze verantwoordelijkheid om ons in te leven in de slachtoffers, onze cliënten. Een boeiende discussie ontstaat over de balans tussen hoe ver wij daarin moeten gaan en in hoeverre het slachtoffer zich dient aan te passen aan de Nederlandse cultuur, met betrekking tot (letsel)schaderegelingen.
Het lijkt erop dat in letselschadezaken steeds vaker de diagnose PTSS wordt gesteld. Vroeger kregen vrijwel uitsluitend veteranen deze diagnose. Kan PTSS ontstaan na een aanrijding zonder ernstig gewonden? Is PTSS de nieuwe whiplash of hebben we eerder deze klachten juist genegeerd?
PTSS, taboe of trend, een webinar waarbij deze diagnose in letselschadezaken vanuit alle gezichtspunten wordt benaderd.
AI is volop in het nieuws. Op medisch gebied is het de redding voor vele mensen; AI-toepassingen bij wapens zal mogelijk de ondergang van de mensheid zijn. Wat kan je ervan verwachten?
AI raakt iedereen en overal! Ook de letselschadebranche. Wat zullen de ontwikkelingen van AI binnen deze branche zijn? Houden we wel onze baan? Hebben de slachtoffers wat aan AI?
Volg de discussies over dit zeer actuele onderwerp bij deze uitzending van LetselLab.