Gratis webinars
voor en door de letselbranche

Jørgen Simons

Personenschade- en aansprakelijkheidsdeskundige
Andriessen Expertise

Jørgen is in 1992 afgestudeerd als Technisch Bedrijfskundige. In 2005 rondde hij zijn studie Rechtsgeleerdheid af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Al vóór de afronding daarvan was Jørgen werkzaam op de afdeling letselschade bij een rechtsbijstandverzekeraar. Na daar zes jaar lang slachtoffers te hebben bijgestaan, heeft hij in 2007 de overstap gemaakt naar de advocatuur.

Als advocaat aansprakelijkheids- en gezondheidsrecht was Jørgen aan de zijde van farmaceuten en producenten van medische hulpmiddelen meer dan een decennium lang betrokken bij grote internationale productaansprakelijkheidszaken, waaronder massaclaims over metaal-op-metaalheupen, bekkenbodemmatjes, siliconen borstimplantaten en coronavaccins. Daarnaast hield hij zich bezig met medische aansprakelijkheid en tuchtrecht, maatschapsgeschillen in de zorg, het medisch traject bij personenschades en de bescherming van persoonsgegevens.

Met ingang van 1 januari 2024 heeft Jørgen de advocatuur vaarwel gezegd en is hij gestart als personenschade- en aansprakelijkheidsdeskundige bij Andriessen Expertise.

Specialismen:

Onze experts zijn inzetbaar binnen alle facetten van de personenschade-afwikkeling, maar Jørgen heeft daarin specifieke kennis van en ervaring met productaansprakelijkheid, massaclaims, de gebrekkigheidsbeoordeling van medische hulpmiddelen en implantaten, medisch handelen, verkeersongevallen, bedrijfsongevallen en toedrachtsonderzoeken.